HELLO FROM THE OTHER SIDE

Nu är jag framme i USA & Santa Barbara. Resan var lång och jag höll mig vaken i 26h cirka. Faktum är att jag hade tabletter jag kunde ta om jag ville sova men jag ville försöka undvika att bli jetlagged så gott som det går, nu har jag sovit hela natten här och trots att kl bara är runt 7 på morgonen så kanske jag är i fas, det visar sig haha. 
 
Vi började i alla fall med en supergod frukost på Arlanda Clarion kl 5 på morgonen, en aning tidigt att få ner något men måste rekommendera alla att bo på det hotellet om man ska resa iväg eftersom det sitter ihop med Arlanda, är superfina rum med jättesköna sängar samt toppen frukostbuffé som öppnar redan kl 5. Efter detta gick vi raka vägen till terminal 2 och checkade in vårat bagage och hämtade flygbiljetter. Jag hade 2 stora resväskor varav en jag skulle behöva betala cirka 800 kr för men det satt världens snällaste kille vid disken så jag fick ta med den gratis. Allt som allt checkade jag in cirka 46kg bagage plus att jag hade ett handbagage på 11kg. Förstår ni då hur mycket jag har släpat med mig? Haha. 
 
Flygresan till London gick fort, tror jag sov halva vägen i alla fall, det tar ju bara cirka 2h dit. Väl där fick vi stå i kö bra länge för att sedan bli utfrågade och få godkänt från London. Vi boardade flyget till Los Angeles vilket till en början kändes superbra. Det fanns massa bra filmer, spel och förvånansvärt god mat mot vad det brukar vara. Jag brukar inte kunna äta flygmat. Men tro mig när jag säger att 10h och 40min i luften tillslut blev jobbigt. Eftersom att jag inte sov något i princip så kändes det som att vi flög i typ en vecka haha och när vi kom fram hade jag världens magont, visste inte vart jag skulle ta vägen typ. Efter att vi landat fick vi i alla fall ställa oss i kö för att visa vårat visum och lämna in säkerhetslappen vi fyllt i på planet, också här dom ger en godkänt in i landet. Jag var en aning nervös då dom typ brukar förhöra en och vara jätteotrevliga. Men snubben jag fick var så skön och rolig så nervositeten släppte direkt och han sa till mig att inte festa för hårt och att jag skulle älska Santa Barbara! 
 
Efter detta fick vi vänta på bussen i typ 1,5h och sedan väntade 2,5h bussresa. Gissa om det var skönt att komma fram? Vi satt uppe ett tag och snackade ochs sedan tokdäckade jag i sängen. Nu är det en ny dag och vi ska upptäcka Santa Barbara... just nu regnar det dock men tror det skulle avta under dagen. För den som inte vet så bor jag på ett lägenhetskomplex precis vid skolan (bilderna ovan) och delar en lägenhet med 8 andra svenska tjejer, alla har dock inte kommit ännu. :)
 
Publicerat i Allmänt
#1 / / Johanna :

Hej!
Jag och min kompis ska plugga på SBCC till hösten-16 och har planerat att nu söka boende på BC. Vi har förstått att man fyller i ansökan hemifrån så att man kan flytta in direkt på plats i Santa Barbara. Men hur går processen i övrigt till? Något speciellt man ska tänka på eller har du något tips? Vi ska ansöka om en lägenhet med max 5 pers, kan man önska att få bo ihop med amerikanare? Vore jättetacksam om du har tid att svara! :)